Da!

marți, septembrie 15, 2009

Acum, cu un continut mai ridicat de “ludic”.

Al doilea flight al campaniei pentru “aniversarea poloneza”. Bazat pe faptul ca foarte multi dintre romani au despre Polonia doar amintiri legate de “comertul de portbagaj” de pe drumurile dinspre mare sau de “comertul nudist” chiar de la mare (“nudist”, pentru ca militienii nu puteau intra la plaja de nudisti - adica puteau, insa doar ”nuzi” - deci acolo puteai vinde si cumpara in voie orice iti tuna).






PS: cu stupoare am aflat - chiar in timp ce scriam acest post - ca aceste 2 executii, initial destinate statiilor de metrou, vor fi mutate “la suprafata”, pentru ca onor conducerea metroului a considerat ca “e o campanie politica” si nu a acceptat-o.

Sincer, de abia acum incep sa ii invidiez pe polonezi – ei aniverseaza ce aniverseaza, noi aniversam 20 de ani de cand, iata, tot nu putem zice public (si nu doar la festivaluri) nimic nasol de domnii Lenin sau Stalin, ca “sa nu se interpreteze” cumva. Si mi-e mult mai limpede de ce a fost huiduita in Parlament tentativa prezidentiala de condamnare a comunismului.

Niciun comentariu: