Da!

vineri, octombrie 29, 2010

Bloggerii ok au peste 30

Au sanse mai mari sa castige bani din scris, ii baga mai tare in seama media si marketing-ul. Si mai au sanse sa-i sune Bobby Voicu si sa ii bage in lumea mica a blogging-ului profi. Pentru ca, oricat de haos ar parea ca e pe net, s-a cam format o comunitate de "scriitori" care se stiu intre ei si care mananca o paine din asta.

In rest, a vorbit fara ppt, lejer, despre cum a facut bani din net si cum nu blog-ul e sursa lui principala de venit. Printre altele, ne-a dat un pic peste gura apropo de felul in care se scrie la comanda. Nu e neaparat pe 300 de euro, si la el sigur nu e cu copy/paste din comunicate de presa. Munceste mai mult. Se baga mai tare in subiect, stie cat de important e sa nu se compromita pentru cei 700 de vizitatori zilnici pe care ii are. De unde si intrebarea, "atunci de ce am scris noi pe poster ca esti cel mai mare blogger din Romania? 700 e praf in ochi, dogtheblog are in zilele in care apar poze cu Craciun, lejer peste 500". Nu ne-am prins exact, dar aparent e din cauza ca e Bobby e influent. Ca il preiau multi, ca de la el se raspandeste, ca si cum ar fi un flux de stiri.

Ionut, editeur en chef la publicatia online Bine Ca Esti Tu Destept a filmat aproape tot ce s-a vorbit si a pus pe tumblr. Misto de auzit si povestea cu calculatorul adus de maicasa de la Centrul de Calcul, si aia cu 3.000 de dolari pentru care a stat 6 ore sa-i scoata de la BRD. Bine, daca are cineva rabdarea necesara sa vada tot brutu, la un moment dat Bogdana il intreaba cati bani a facut, si Bobby zice cati. Si nu-s putini.

PS: La ce "debate" a fost la Cezar Ionascu, am fost surprinsi sa ne dea un semn sa ne spuna ca i-a placut si ca vrea si el o invitatie la Bobby. Ocazie cu care, daca tot nu platim pe nimeni sa vorbeasca, ne dam seama ca am putea sa le intoarcem favorul cu o invitatie valabila pe un an.

Un comentariu:

Unknown spunea...

O stire de ieri, dintr-o sursa, spunea ca in Romania sunt circa 60.000 de bloguri.